IFA Berlijn - De grootste techbeurs van Europa !

September 2022

Voor het eerst sinds 2019 werd de IFA in Berlijn weer op grote schaal georganiseerd. De IFA is een jaarlijkse vakbeurs voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten en één van de belangrijkste events om te bezoeken om op de hoogte te blijven van innovatieve producten en technologieën. De grootste techbeurs van Europa werd dit jaar gehouden van 2 tot 6 september. Ook vanuit Elka Pieterman heeft een aantal collega’s de IFA bezocht.

Ondanks dat de beurs weer grootschalig werd georganiseerd, waren er toch aanzienlijk minder stands en bezoekers dan voor de Coronaperiode. Ook bleef een aantal grote merken afwezig. Desalniettemin was de IFA voor onze collega’s het uitgelezen moment om in kaart te brengen hoe ons assortiment aangevuld kan worden om nog meer in te spelen op de behoeften van onze klanten en consumenten.

Opvallende trend - duurzaamheid

Gezien de huidige energiekosten was de trend in zonne-energie en energieopslag niet verrassend. Er worden steeds meer producten ontwikkeld om duurzaam energie op te wekken en overcapaciteit van thuis in te zetten op andere plaatsen. Denk hierbij aan oplossingen voor gebieden zonder stroom, zoals draagbare systemen met opvouwbaar zonnepaneel en mobiele batterijen om zonne-energie in op te slaan.

Doorgaand op het thema van duurzaamheid blijkt ook dat er bij consumenten steeds meer vraag is naar self-repair onderdelen en leveranciers meer inzetten op reparatie en minder op de vervangingsmarkt. Als groothandel van accessoires en onderdelen zit het in ons DNA om altijd te zoeken naar duurzame oplossingen. Zoals wij doen voor onze eigen merken, werken ook andere merken volop aan het ecologisch verpakken van hun producten en verlagen van energieverbruik.

Bekijk alle nieuwsitems